Družno na proslavi v Nedelici

V duhu enega temeljnih ciljev delovanja Prekmurskega društva general Maister Murska Sobota – razvijanje in utrjevanje domoljubja, smo se člani društva udeležili letošnje regijske slovesnosti  ob obletnici priključitve Prekmurja  matici v Nedelici,

na domačiji narodnega heroja Štefana Kovača, ki sta jo skupaj pripravili občini Turnišče in Beltinci. Slavnostni govornik, predsednik države Borut Pahor, je med  drugim izpostavil pomen praznika in preteklih dogodkov za sodobni čas in za petindvajset let staro slovensko državo. Prepoznati moramo, kako pogumni in požrtvovalni so bili ljudje v preteklosti in se obenem soočiti z aktualnimi negotovimi časi, ki kličejo k povezovanju, je poudaril.  Zato tudi simbolno sporočilo letošnje slovesnosti  Združeni ob združitvi.

Člani društva smo se na slovesnosti prvič javno predstavili in bili z zunanjim videzom, oblečeni v nove majice z emblemom društva, med množico obiskovalcev tudi opaženi,  s svojimi aktivnostmi pa že uresničujemo bistvo sporočila letošnje osrednje prekmurske slovesnosti.