Poklon generalu Maistru v Dokležovju

Društvo prijateljev mladine Dokležovje je tudi letos, in sicer v soboto, 18. novembra , tokrat v sodelovanju z Občino Beltinci in Prekmurskim društvom generala Maistra Murska Sobota, poskrbelo za dostojno in slovesno počastitev dneva Rudolfa Maistra, ki ga v Sloveniji obeležujemo 23. novembra.

Slavnostni govornik Drago Ribaš, predsednik Policijskega veteranskega društva SEVER za Pomurje, je izpostavil za slovenski narodni obstoj najpomembnejše prelomnice in njihove najzaslužnejše akterje, ki so jih odlikovali odločnost,  pogum, domoljubje in  vera v narodnostni preporod – med njimi  Primoža Trubarja pred 500. leti, generala Rudolfa Maistra ob koncu prve svetovne vojne, pa tudi Tita med NOB in Milana Kučana med slovensko osamosvojitveno vojno. Tekst govora je v priponki.

V kulturnem programu, ki ga je povezoval Boštjan Rous, so sodelovali glasbeniki slovenskega policijskega orkestra in recitatorji  domačega društva prijateljev mladine z izborom Maistrove poezije. Za počastitev spomina na generala Maistra pa se je nastopajočim in obiskovalcem zahvalil predsednik Prekmurskega društva general Maister Murska Sobota Marjan Farič, ki se je v zaključnem nagovoru poklonil tudi spominu na Maistrovega borca doma iz Dokležovja, domoljuba Ivana Jeriča.