Prekmurski poklon generalu Maistru

Člani Prekmurskega društva generala Maistra Murska Sobota smo se udeležili slovesnosti ob dnevu generala Maistra v Dokležovju, kjer tamkajšnje Društvo prijateljev mladine že vrsto let pripravlja osrednjo proslavo občine Beltinci za ta državni praznik.

Slavnostni govornik, predsednik našega društva, mag. Marjan Farič, je v svojem nagovoru izpostavil pomen domoljubja in potrebo po pozornejši skrbi družbe in vsakega med nami za vrednote, ki ga oblikujejo. Prvič je javno nastopil v društveni uniformi, katero so za slovensko zvezo društev generala Maistra kreirali prav v soboškem društvu.

V dokležovskem vaškem domu so ob tej priložnosti odprli tudi razstavo ilustracij za knjigo Deklica in general  likovnega pedagoga Antona Buzetija ter izdelkov učencev OŠ Bakovci nastalih na ustvarjalnih delavnicah.

V Murski Soboti pa bo osrednja proslava ob Maistrovem dnevu, na kateri bomo razvili tudi naš društveni prapor, v soboto, 26. novembra  2016, ob 18.00 v grajski dvorani. Slavnostni govornik bo podpredsednik Vlade Republike Slovenije mag. Dejan Židan, rdeča nit dogodka pa domoljubje. Dobrodošli vsi, ki vam ta vrednota kaj pomeni.